ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

„Θεραπευτικά“, αποκαλούμενα επίσης και ως «Φαρμακευτικά» και «Ζωτικά» μανιτάρια

Τα φαρμακευτικά μανιτάρια έχουν ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα επίδρασης, κάτι που εμείς οι Ευρωπαίοι από την Κεντρική Ευρώπη σχεδόν δεν το ξέρουμε. Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, ωστόσο τα διάφορα είδη μανιταριών χρησιμοποιούνται ανέκαθεν για προφύλαξη από ασθένειες με καταπληκτική επιτυχία!

Περισσότερες πληροφορίες στο θέμα μπορείτε να βρείτε στο τμήμα «Εξειδικευμένες πληροφορίες».

Το ακόλουθο παράδειγμα έχει σκοπό να σας αναδείξει το καταπληκτικό δυναμικό των μανιταριών. Ο καθένας ξέρει τι είναι η «πενικιλίνη». Αρκετοί γνωρίζουν, επίσης, ότι γίνεται λόγος για ένα αντιβιοτικό, το οποίο είναι σε θέση να καταστρέψει πολλά βακτήρια. Αλλά μάλλον λίγοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν μύκητα! Εντούτοις η πενικιλίνη έχει σώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων!

Εδώ και πολλά χρόνια πολλοί λαϊκοί θεραπευτές χρησιμοποιούν με επιτυχία τα φαρμακευτικά μανιτάρια στη θεραπεία τους. Στο τμήμα «Βρες θεραπευτή» θα βρείτε τις διευθύνσεις των ειδικών, που είναι αρμόδιοι σε θέματα για τα θεραπευτικά μανιτάρια και οι περισσότεροι απ΄αυτούς έχουν ολοκληρώσει μυκητοθεραπευτική εκπαίδευση. Η λέξη «μυκητοθεραπεία» σημαίνει θεραπεία με θεραπευτικά μανιτάρια (Myko = μανιτάρι).

Τα θεραπευτικά μανιτάρια εν τω μεταξύ έχουν επιστημονικά αποδεδειγμένες ιδιότητες, που είναι σημαντικές για την προφύλαξη της υγείας, καθώς και για την θεραπεία ασθενειών χωρίς παρενέργειες. Σε πολλές παθήσεις η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι κρίσιμης σημασίας για τη διαδικασία ανάρρωσης. Είναι σπουδαίο να γνωρίζετε, ότι τα θεραπευτικά μανιτάρια εξαλείφουν την αιτία της νόσου, ως αποτέλεσμα του οποίου εξαφανίζονται και τα συμπτώματα.

Εάν έχετε κάποιες απορίες ή δε ενδιαφέρον για επιπρόσθετη λογοτεχνία πάνω στο θέμα, γράψτε μας ή τηλεφωνήστε μας προσωπικά!

Και εν κατακλείδι μια ακόμη συμβουλή: Αγαπητοί αναγνώστες, αυτές οι σελίδες έχουν σκοπό να σας πληροφορήσουν για τις δυνατότητες για θεραπεία με τα θεραπευτικά μανιτάρια, έτσι ώστε να μπορείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό Σας ή  λαϊκό θεραπευτή άν εκείνος θα συνιστούσε στη δική Σας περίπτωση πρόσθετη θεραπεία με τα μανιτάρια. Σε καμιά περίπτωση ο στόχος μας δεν είναι να Σας πείθουμε να αρχίσετε αυτοθεραπεία για σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, χωρίς να συμβουλευτείτε ειδικό.

Οι αναφερόμενες από εμάς πληροφορίες για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων με θεραπευτικά μανιτάρια, βασίζονται σε εκτενείς επιστημονικές μελέτες και στην πλούσια συμμεριζόμενη πείρα των θεραπευτών. Ωστόσο, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε επιτυχία. Τα θεραπευτικά μανιτάρια δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένα ως φάρμακα και είναι μόνο συμπλήρωμα διατροφής.

Για το λόγο αυτό – ιδιαίτερα σε σοβαρές παθήσεις μην ξεχνάτε, ότι είναι μια βασική προϋπόθεση για φόρτιση με ενέργεια και ζωτικότητα, και αυτό μπορεί να οδηγήσει στη διαδικασία ανάρρωσης. Η σύγχρονη ιατρική και η φυσική θεραπεία θα πρέπει να πηγαίνουν χέρι-χέρι – αυτό είναι το κλειδί στην καταπολέμηση των ασθενειών! Σε πολλές χώρες αυτό είναι κάτι φυσικό. Γι’αυτό ευχόμαστε στο εγγύτερο μέλλον να γίνει πραγματικότητα και να χρησιμοποιούμε αυτό το απίστευτο δυναμικό!


Ρέισι

Μάιτακε

Σιτάκε

Αγαρικό του Μπλάζεϊ

Κορδιοκέφαλος

Ερίκιο

Κορίολος

Πολύπορος

Аουρικουλάρια

Κοπρίνος