ΣΚΟΝΕΣ Η ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ

Ποιο είναι καλύτερο: μανιτάρια σε σκόνη ή υπό μορφή εκχυλίσματος;

Ποιο είναι καλύτερο; Ποιο είναι χειρότερο; Αυτές δεν είναι οι σωστές ερωτήσεις. Τα διαφορετικά είδη μεταποιημένων μανιταριών εμφανίζουν στη θεραπεία δική τους έμφαση, η οποία αναπτύσσεται σε πλήρη ισχύ ανάλογα με τα παράπονα του ασθενούς. Κατ΄αρχήν ισχύει το εξής: Η σκόνη είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για πλήρη προφυλακτική, ενώ το εκχύλισμα μανιταριών με συμπυκνωμένο συνδυασμό ξεχωριστών συστατικών χρησιμοποιοείται κυρίως σε συγκεκριμένες ασθένειες. Παρ΄όλα αυτά και εδώ οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα, γι΄αυτό σε περίπτωση οποιασδήποτε αβεβαιότητας, ζητήστε τη συμβουλή μυκητοθεραπευτή.

Περισσότερα για το θέμα «Μανιτάρια σε σκόνη ή εκχύλισμα μανιταριών» θα βρείτε στην επιστημονική έκθεση «Μανιτάρια σε σκόνη από ολόκληρα μανιτάρια, ποια είναι η καθολική φιλοσοφία;» από τον καθηγ.διδακ. Λέο Ι.Δ. Βαν Γρίινσβεν, τον καθηγ.διδακ. Ουλρίκε Λιντεκβίστ και τον καθηγ.διδακ. Ιάν Ου. Λέλεη.

Το τέλειο μείγμα από το φαρμακείο της φύσης

(μανιτάρι υπό μορφή σκόνης)

Το μανιτάρι υπό μορφή σκόνης παράγεται μέσω μηχανικής κατεργασίας του καρποφόρου σώματος και στην τελική του μορφή αποτελεί ένα τέλειο μίγμα δραστικών συστατικών και δευτερεύουσων δραστικών ουσιών, που προέρχονται απευθείας από το φαρμακείο της φύσης. Ο τέλειος συνδυασμός αμινοξέων, προβιταμινών, ενζύμων, βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και άλλων δραστικών συστατικών, διεγείρει ποικίλες θετικά ρυθμιστικές διαδικασίες στο ανθρώπινο σώμα. Επιταχύνονται οι διαδικασίες ανάρρωσης, οι οποίες καθιστούν το μανιτάρι υπό μορφή σκόνης ιδιαίτερα κατάλληλο για γενική προφυλακτική. Μπορείε να το βρείτε και πρεσαρισμένο σε δισκία.

Εκχύλισμα μανιταριών – στοχευμένη θεραπεία με μέγιστο αποτέλεσμα

Τα κυτταρικά τοιχώματα των μανιταριών αποτελούνται από χιτίνη, και όχι από κυτταρίνη, όπως στα φυτά. Δεδομένου ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει τη χιτίνη, η ίδια δεν μπορεί να επεξεργαστεί αρκετά καλά μερικά σημαντικά συστατικά του μανιταριού σε σκόνη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις χρησιμοποιούμενες στη θεραπεία δευτερεύουσες ουσίες όπως οι πολυσακχαρίτες και τα τριτερπένια. Κατά τη διαδικασία απόκτησης εκχυλίσματος αυτές οι σημαντικές δραστικές ουσίες μπορούν να εκχυλιστούν σε καθαρή και σε συμπυκνωμένη μορφή, και είναι εύκολες για χρήση. Το εκχύλισμα μανιταριών συνήθως προσφέρεται υπό μορφή καψουλών.

Συνδυασμός από μανιτάρι σε σκόνη και εκχύλισμα – διπλή επίδραση

Ήδη διατίθεται και συνδυασμός από μανιτάρι σε σκόνη και εκχύλισμα μανιταριού υπό μορφή κάψουλών. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επωφεληθούμε από τον τέλειο συνδυασμό των δραστικών συστατικών με υψηλή συγκέντρωση, που δημιουργήθηκε από τη μητέρα φύση. Αυτό καθιστά σε μεγάλο βαθμό δυνατή τη μείωση της δοσολογίας σε σύγκριση με εκείνη στην πρόσληψη του μανιταριού σε σκόνη.

Συνδυασμός θεραπευτικών μανιταριών και άλλων ουσιών

Τα θεραπευτικά μανιτάρια μπορούν να αποκαταστήσουν την ισορροπία στον οργανισμό, να προλαμβάνουν διαφορετικές ασθένειες και επίσης να χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς. Ορισμένα φυτικά συστατικά και βότανα έχουν την ίδια επίδραση. Σε συνδυασμό τα βότανα και τα μανιτάρια αλληλοσυμπληρώνονται. Αλλά μπορούν μόνο εν μέρει να αντισταθμίσουν την έλλειψη βιταμινών, μετάλλων και άλλων μικροστοιχείων. Εάν θέλετε να συνδυάσετε φυτικές ουσίες/βότανα και μανιτάρια, καλύτερα πριν απ΄αυτό να συμβουλευθείτε μυκητοθεραπευτή, λαϊκό θεραπευτή ή γιατρό.