Μπορούν τα φαρμακευτικά μανιτάρια να χρησιμοποιούνται από διάφορα είδη ζώων; Διαβάστε τις παρακάτω περιπτώσεις από την πρακτική.

Huski Alvin
Μπορισλάβ Πέεβ,
κτηνίατρος μυκητοθεραπευτής

τηλ.: 0879 890 242

π. Μπουργκάς

Στις 9:05:13 στο ιατρείο μου ήρθε άνδρας με σκυλί Σιβηριανό Χάσκι, αρσενικό, σε ορατή ηλικία περίπου 2 μηνών. Μου εξηγήστε πως το κουτάβι έπαθε σπασμό πριν από 15-20 λεπτά, συνοδευμένο από έντονη σιελόρροια, ανέλεγκτες κινήσεις των άκρων, μασητικές κινήσεις και ούρηση. Το έστειλα σε ειδική κτηνιατρική κλινική για να του κάνουν πλήρη ανάλυση αίματος, βιοχημική ανάλυση και να πάρουν δείγμα κοπράνων. Στην κλινική το κουτάβι έπαθε άλλους 2-3 σπασμούς επανειλημμένα και οι συνεργάτες μου προσέφυγαν σε ένεση με Διαζεπάμη για να τους σταματήσουν. Από την ανάλυση αίματος έγινε σαφώς, ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις στους δείκτες του αίματος. Η θερμοκρασία του σώματος ήταν 38˚ C, η καρδιακή δραστηριότητα ήταν φυσιολογική. Το δείγμα κοπράνων ήταν καθαρό (ο σκύλος αποπαρασιτώθηκε εσωτερικά με παρασκεύασμα δύο φορές ανά 14 ημέρες). Κατά τη γνώμη του κνηνίατρου επρόκειτο για γενικευμένους σπασμούς σε συχνά χρονικά διαστήματα ή επιληπτική κατάσταση. Η πρόγνωση ήταν δυσμενής και ασαφής. Του συνταγογράφηκε Neurobex και το έβαλα υπό παρακολούθηση. Τότε αποφάσισα να του δώσω IMMUNITY 365 – συμπλήρωμα διατροφής 5 ειδών φαρμακευτικών μανιταριών. Ακόμα τη δεύτερη μέρα η γενική κατάσταση του σκυλακιού βελτιώθηκε. Έδειξε επιθυμία για φαγητό και έγινε πολύ δραστήριο. Του κατάρτισα ειδική διατροφική δίαιτα και συνέχισα να του δίνω από τα φαρμακευτικά μανιτάρια.

Alvin

Στις 19.06.2013 το Σιβηριανό Χάσκι Άλβιν είναι πια 3 μηνών. Δεν είχε καθόλου σπασμούς και λιποθυμίες κατα τη διάρκεια περίπου δύο μηνών. Αισθάνεται υπέροχα και έχει απεριόριστη ενέργεια. Οι ιδιοκτήτες του είναι πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι, επειδή τώρα χαίρονται ένα υγιές και χαρούμενο σκυλί. Ο Άλβιν θα συνεχίσει με την πρόσληψη του IMMUNITY – 365 /το σκεύασμα φαρμακευτικών μανιταριών/, μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπτυξή, επειδή περιέχει πολλές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά,  που είναι απαραίτητα για την υγεία του.

Paris

07.05.2013 – Γερμανικός Ποιμενικός σκύλος Πάρις, 8 ετών

Κατά την εξέταση η γενική κατάσταση είναι πολύ επιδεινωμένη. Η θερμοκρασία είναι 39,5˚C, σοβαρά αφυδατωμένος, αδυνατισμένος, χωρίς όρεξη. Διαρροές πύου από το ρινικό βλεννογόνο και από τα μάτια, ξηρός βήχας. Πρόκειται για τραχειοβρογχίτιδα. Άρχισε την πρόσληψη του παρασκευάσματος φαρμακευτικών μανιταριών IMMUNITY 365, μαζί με βιταμίνη D και προβιοτικά. Εντός 10 ημερών αυξήθηκαν σημαντικά ο τόνος και η ζωτικότητα του σκύλου. Η όρεξη είναι επίσης έντονα αυξημένη, η θερμοκρασία του είναι στα φυσιολογικά επίπεδα. Προς τις 06.06.2013 το ζώο έχει αύξηση του σωματικού βάρους και είναι σε καλή κατάσταση. Ο βήχας και οι διαρροές έχουν εξαφανιστεί πλήρως. Συνεχίζει την πρόσληψη των φαρμακευτικών μανιταριών.

Παρακολουθώ ακόμα 4 σκυλιά, τα οποία μετά από 10-15-ημερήσια πρόσληψη των παρασκευασμάτων από φαρμακευτικά μανιτάρια έγιναν σημαντικά πιο δραστήρια φυσικά, πιο παιχνιδιάρικα και η όρεξή τους αυξήθηκε. Το ένα από τα σκυλιά είναι ηλικιωμένο, 13χρονος σκύλος, ο οποίος με δυσκολία μετακινιόταν λόγω του ζεστού καιρού. Σε αυτόν η επίδραση των φαρμακευτικών μανιταριών είναι η προφανέστερη. Βλέπω, πως αυτό που γράφουν σε διάφορα βιβλία και ιστοσελίδες «δυτικοί» συνάδελφοί μου για την ευνοϊκή επίδραση των φαρμακευτικών μανιταριών σε σκύλους είναι αλήθεια.

Persiiska kotka

Περσική γάτα Σουσού, 7 μηνών

Το γατάκι το έφεραν στο ιατρείο μου με έμετο,  πυρετ. 39,8˚C, αδυναμία, ανορεξία και διάρροια. Μετά από την βασική εξέταση, έγινε και ανάλυση αίματος, από την οποία διαπιστώθηκε μια ισχυρή λευκοπενία. Έκανα και γρήγορο τεστ για λοιμώδη περιτονίτιδα (ανίχνευση αντισωμάτων), το οποίο βγήκε θετικό. Η λοιμώδης περιτονίτιδα είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική νόσος, πολύ δύσκολα αντιμετωπιζόμενη και με υψηλή θνησιμότητα. Οι ιδιοκτήτες ήταν προειδοποιημένοι για αυτό χωρίς να δοθεί εγγύηση για την έκβαση της νόσου.

Η θεραπεία αποτελείται από: Ενέσιμα αντιεμετικά, αντιβιοτικά και ένα ευρύ φάσμα βιταμινών. Πρόσθεσα και το θεραπευτικό μανιτάρι CORDYCEPS. Την τρίτη μέρα το γατάκι σταμάτησε να κάνει εμετό, άρχισε να τρώει και η διαταραχή εξαφανίστηκε. Μετά από ακόμα μια 1 εβδομάδα αποκαταστάθηκε πλήρως. Η όρεξη έγινε πιο φυσιολογική, το γατάκι παιχνιδιάρικο και σφριγηλό. Οι ιδιοκτήτες είναι πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι, επειδή η Σουσού ανάρρωσε.

Piasuchen labrador

 

Αμμώδες λαμπραντόρ, αρσενικό, 2 ετών

Στην εξέταση διαπιστώθηκε έντονη ερυθρότητα στη βάση της ουράς, του πρωκτού και κάτω στο εσωτερικό μέρος των μηρών. Ο ιδιοκτήτης είπε ότι δαγκώνεται αρκετά συχνά σε αυτές τις περιοχές. Ο πρωκτικός αδένας ήταν ανερέθιστος, έγινε επίσης αποπαρασίτωση για ψύλλους. Πιθανότατα επρόκειτο για αλλεργική δερματίτιδα. Άλλο παράπονο, για το οποίο είχαν έρθει ήταν, ότι ο σκύλος από ηλικία 5 μηνών πάσχει από κρίσεις ασφυξίας. Και τότε τον πήγαιναν για εξετάσεις, αλλά αφού δεν διαπιστώθηκαν την αιτία οι συνάδελφοι είπαν ότι με τα χρόνια η ασφυξία θα εξαφανιστεί. Ο σκύλος όμως ήταν πια δύο ετών και ακόμα την είχε.

Η θεραπεία αποτελούταν από ενέσιμη μορφή κορτικοστεροειδούς με ντεπό δράση /εφάπαξ/ και πρόσληψη του θεραπευτικού μανιταριού Ρέισι και ιχθυέλαιου σολομού. Εμετά από εικοσαήμερη πρόσληψη του θεραπευτικού μανιταριού η αλλεργία και η ερυθρότητα εξαφανίστηκαν εντελώς, αλλά το σπουδαίο έδω είναι, ότι ο σκύλος δεν είχε καμία κρίση ασφυξίας. Συνεχίζουμε την πρόσληψη των θεραπευτικών μανιταριών.

Котка Марта

Γάτα Μάρτα, 11 ετών

Ο ιδιοκτήτης έφερε τη γάτα για εξέταση στο ιατρείο μου την 05/06/2013. Κατά την εξέταση διαπίστωσα όχι μεγάλο όγκο στο τελευταίο μαστικό σύμπλεγμα με διαστάσεις 4/4 εκ. Η θερμοκρασία ήταν κανονική, η γενική κατάσταση επίσης. Όρεξη διατηρημένη. Ένιωθε μικρή δυσφορία όταν κινιόταν και γι΄αυτό περισσότερο πλάγιαζε. Μιλούσαμε διαρκώς για τις διάφορες παραλλαγές της θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης, αλλά εκείνος αρνήθηκε από την χειρουργική επέμβαση λόγω της προχωρημένης ηλικίας του ζώου. Έδωσα συνδυασμό φαρμακευτικών μανιταριών και μια ειδική δίαιτα για τη γάτα. Ο συνδυασμός των προϊόντων από μανιτάρια περιλάμβανε Μαϊτάκε 20 % πολυσακχαρίτες, «Immunity 365» και ιχθυέλαιο σολομού.

Μετά από τέσσερις μήνες πρόσληψης το ζώο είναι σε άριστη κατάσταση υγείας. Οι κινήσεις αποκαταστάθηκαν, πηδά σε έπιπλα και ντουλάπια, τρέφεται πολύ καλά. Αλλά το πιο σημαντικό είναι, ότι ο όγκος μειώθηκε δραστικά. Προς τις 10.10.2013 έχει διαστάσεις 1/0,5 εκ..

Η γάτα συνεχίζει με την πρόσληψη των προϊόντων από φαρμακευτικά μανιτάρια!

Κα. Κ.Ι., πόλη Βάρνα

Καρκίνος του μαστού της γάτας της. Η γάτα προσλαμβάνει Μαϊτάκε 20 % πολυσακχαρίτες – 2 κάψουλες ημερησίως με το φαγητό. Πέντε μήνες αργότερα ο όγκος μειώνει σημαντικά τις διαστάσεις του. Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της χορήγησης του Μαϊτάκε η γάτα γέννησε και θηλάζει τα μικρά της χωρίς ορατά προβλήματα.

Π. Ν , π. Ρούσε

Καρκίνος του σιελογόνου αδένα σκύλου. Αρχισαν να δίνουν στο φαγητό του σκύλου το  σκεύασμα μανιταριών «Imyun Modulator» – 3 φορές από 3 κάψουλες ημερησίως. Μετά τον τρίτο μήνα, τα έλκη στο στόμα έκλεισαν και ο σκύλος έτρωγε πρεσαρισμένη τροφή. Τον όγδοο μήνα ο όγκος έχει ήδη πολύ μικρές διαστάσεις και ο σκύλος αρχίζει να τρώει κανονική τροφή. Τρία χρόνια τώρα ο σκύλος είναι ζωντανός και χωρίς ορατά προβλήματα (05/09/2013).

Αποδείχθηκε, ότι ο καρκίνος στους σκύλους, στις γάτες και σε άλλα μυρηκαστικά είναι ασθένεια, η οποία είναι επίσης συνδεδεμένη με την δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως στον άνθρωπο.

Εκφράζεται σε ανικανότητα του οργανισμού να αναγνωρίζει τα καρκινικά κύτταρα ως εισβολείς. Στον κόσμο μπορούν να βρεθούν ειδικά σχεδιασμένα κτηνιατρικά παρασκευάσματα από φαρμακευτικά μανιτάρια, που συνταγογραφούνται για σκύλους και γάτες πάσχοντες από καρκίνο. Οι πολυσακχαρίτες που βρίσκονται στα φαρμακευτικά μανιτάρια διεγείρουν διάφορες πτυχές της ανοσολογικής λειτουργίας. Αυτές οι ουσίες καμιά φορά καθορίζονται ως γλυκοθρεπτικά και είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική ανοσολογική λειτουργία σε όλα τα μυρηκαστικά. Είναι τα ίδια ανοσορρυθμιστικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα συμπληρώματα από φαρμακευτικά μανιτάρια για ανθρώπους πάσχοντες από καρκίνο.

Υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί του ανοσοποιητικού συστήματος που εργάζονται μαζί στην πάλη κατά του σχηματισμού των καρκινικών κυττάρων. Αν και ο κύριος μηχανισμός δράσης των προϊόντων από φαρμακευτικά μανιτάρια είναι η προκαλούμενη από τους πολυσακχαρίτες ανοσορρυθμιστική επίδραση, υπάρχουν και δευτερεύοντες μηχανισμοί που συμμετέχουν σε αυτό.

Κατ΄αρχήν κάθε προϊόν από φαρμακευτικά μανιτάρια, που προορίζεται για ανθρώπους, μπορεί να χρησιμοποιείται και σε κάθε μυρηκαστικό, συμμορφώνοντας την ποσότητα που αναλογεί στο βάρος του ζώου.

Κάποιες εταιρείες συμβουλεύουν ταυτόχρονα με την χορήγηση προϊόντων από φαρμακευτικά μανιτάρια τα ζώα να προσλαμβάνουν και προϊόν που περιέχει ωμέγα 3-6-9 ακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα 3-6-9 λιπαρά οξέα βοηθούν τα μικρά πρωτεϊνικά μόρια, που δρουν ως ανοσολογικοί αναγνωριστές αποκαλούμενοι «παράγοντες μεταφοράς (διαβίβασης)». Αυτοί κατ΄αυτοί όπως φαίνεται δεν έχουν καμία επίδραση στη θεραπεία του καρκίνου. Οι παρατηρήσεις μας όμως δείχνουν, ότι αυξάνουν σημαντικά την βιο- αφομοίωση και ως εκ τούτου την επίδραση των παρασκευασμάτων από φαρμακευτικά μανιτάρια.

Ο συνδυασμός των πολυσακχαριτών από φαρμακευτικά μανιτάρια και των ωμέγα 3-6-9 λιπαρών οξέων δείχνει ένα πολύ ισχυρό αποτέλεσμα στην πάλη κατά του καρκίνου σε σκύλους και γάτες.

Στις ΗΠΑ από το 1995 με επιτυχία συνταγογραφούνται σε χιλιάδες σκύλους με καρκίνο προϊόντα με βάση τα φαρμακευτικά μανιτάρια.

Τα περισσότερα σκυλιά που προσλάμβαναν ταυτόχρονα τέτοια παρασκευάσματα νιώθουν δραματική βελτίωση μέσα στις πρώτες 10 ημέρες της θεραπείας.

Αν επιθυμείτε να συμβουλευτείται έμπειρο ειδικό κτηνίατρο, ο οποίος χρησιμοποιεί στην πρακτική του φαρμακευτικά μανιτάρια, παρακαλώ καλέστε στον:

Μπορισλάβ Πέεβ, τηλ.: 0879 890 242